Excite

Laatste Belgische Opels rollen van de band zonder benzinetank

Belgen houden van frieten, dat weten we allemaal. Wat veel mensen niet weten is dat Belgen ook graag auto’s bouwen. Daarom is het extra jammer dat de Opel-fabriek in Antwerpen binnenkort dicht gaat. Er worden vraagtekens gezet bij de kwaliteit van de laatste Opel-bouwsels in de Belgische fabriek.

In de afgelopen dagen werden zo’n 400 Astra’s van de band gehaald. In een groot aantal hiervan zat geen benzinetank, bij anderen was er sprake van problemen met de ruiten.

Woensdag al werd de laatste Astra gebouwd. De Astra’s die nu aan de kant gezet zijn, worden als het meezit nog voor het weekeinde afgebouwd. Volgens ACV-vakbondsafgevaardigde Luc Van Grinsven liggen de problemen geenszins aan boze arbeiders, maar aan leveringsproblemen. 'We konden geen overstock meer bestellen.' Als er dan benzinetanks of ruiten afgekeurd worden, is er geen voorraad meer en moeten er nieuwe geleverd worden. En dat kan soms even duren.”

Volgens Van Grinsven is er niets mis met de laatste Astra’s die van de band rollen. ’Ik zou de laatste Astra zelf willen kopen.' Toch klonk er onder de arbeiders een ander geluid. Ze gaven eerder al aan dat ze niet echt meer gemotiveerd waren. Daarnaast zouden ze zelf geen Antwerpse Astra meer kopen.

Overigens wordt de allerlaatste Astra verloot onder de voormalige medewerkers van de Belgische tak van Opel.

Afbeelding: Flickr, gebruiker schwenke

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020