Excite

Wat je moet weten over de kwaliteit van winterbanden?

Helaas is er niet één 'kwaliteit van winterbanden'; als je winterbanden nodig hebt, dan zul je dus echt een vergelijkend warenonderzoek moeten doen. Gelukkig zijn er een heleboel dingen die de zoektocht naar jouw perfecte winterbanden een stuk makkelijker maken. Wij helpen je op weg!

Val niet voor loze kreten

Als je voor het eerst winterbanden gaat kopen, dan zul je misschien verrast worden door de verschillende labels die winterbanden hebben. Zo lijkt een band met M + S (mud + snow) heel wat te zeggen over de kwaliteit van winterbanden. Dat is echter niet zo. Er worden namelijk geen eisen gesteld aan het plaatsen van deze letters, dus in principe is elke fabrikant vrij om deze kreten op zijn banden te plaatsen. Als je een bergje met een sneeuwvlok ziet staan, dan zegt dat al iets meer, namelijk dat de band getest is in winterse omstandigheden. Ook bij banden met een dergelijk logo zit echter nog veel verschil.

Kenmerken winterbanden

Winterbanden verschillen op een aantal cruciale punten van zomerbanden. Zo hebben ze winterbanden gemaakt van een wat zachter rubber, waardoor de banden minder hard worden in de kou en meer grip houden op de weg. Ook als het wegdek nat of besneeuwd is. Winterbanden hebben ook een wat ander profiel dan zomerbanden. Ze hebben sowieso een minimale profieldiepte van 4 mm, waardoor ook relatief dikke sneeuw makkelijk afgevoerd kan worden. Hierdoor blijft de band schoner. Overigens hoef je van winterbanden geen bijzondere, bovennatuurlijke prestaties te verwachten als het gaat om ijs; dat blijft een verraderlijk goedje waar maar weinig tegen te beginnen is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020