Excite

Koop de jongensfiets van zijn dromen!

Voor kinderen is een goede fiets belangrijk. Voor jongens is een goede fiets misschien nog wel belangrijker dan voor meisjes, jongens willen nog wel eens oefenen in acrobatiek op de fiets. Hoogste tijd dus voor een goede jongensfiets!

Voordat je een jongensfiets koopt zorg dan dat je genoeg informatie hebt over het betreffende mode. Ga voor een robuust model wat ook echt tegen een stootje kan. Jongens willen zeker in groepsverband nog wel eens wedstrijdjes doen, op het achterwiel rijden en stoepjes nemen met hoge snelheid. Een fiets heeft daar flink onder te lijden.

Neem je kind mee naar de fietswinkel als je een nieuwe fiets gaat kopen. De maat is erg belangrijk, ze moeten immers fatsoenlijk bij de pedalen en de grond kunnen. Laat het frame opmeten door de verkoper en instellen op de maat van je kind. Zo voorkom je ongelukken. Ook is het aan te raden om direct voor een model te gaan met anti-lekbanden. Door het veelvuldige gebruik is de kans op een lekke band groter, en het is vervelend als kinderen stranden terwijl ze op weg naar school zijn.

Kies wel een praktische fiets, schooltassen en eventueel een laptop moeten gemakkelijk meegenomen kunnen worden. Kies ook een fiets met een dichte kettingkast, open kasten vergen een stuk meer onderhoud en er is kans dat kleding verstrikt raakt in de ketting met alle gevolgen van dien.

Mocht je besluiten om voor een tweedehands model te gaan, kijk dan zelf goed naar de staat van de fiets en de framemaat. Een proefritje laten maken is dan zeker geen overbodige luxe.

Afbeelding: Flickr account [J]

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019