Excite

Komt nieuwe super-VW op IAA?

Voorlopig is het nog lang geen tijd voor de introductie, maar inmiddels zijn wel al een aantal grote stappen gemaakt bij de ontwikkeling van de One Litre onderzoeksauto waar Volkswagen aan werkt.

Het gaat hier om een soort tandemwagen die geschikt is voor twee personen. Ferdinand Piëch, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Volkswagen, droomde al van deze wagen en heeft dan ook hard gestreden voor de ontwikkeling ervan. Het is de bedoeling dat deze wagen slechts één liter per 100 kilometer nodig heeft; iets waar in deze tijd ongetwijfeld genoeg belangstelling voor is.

De ontwikkeling van de wagen kost dan enorm veel geld en tijd, maar heeft inmiddels wel al tot een klein succesje geleid: Piëch was al in 2002 in staat om van Wolfsburg naar Hamburg te rijden met een snelheid van zo’n 60-70 kilometer per uur. Hij gebruikte tijdens die tocht zelfs nog veel minder dan één liter per 100 kilometer.

Inmiddels zijn er weer wat vorderingen met de auto gemaakt, met name voor wat betreft de motor. Die was eerder nogal lastig te bouwen en erg duur, maar daar is nu een alternatief voor gevonden. Dr. Ulrich Hackenburg, die nu belast is met het realiseren van de droom van Piëch, geeft ook duidelijk aan dat er vooruitgang in de zaak zit, maar durft nog niets te zeggen over een eventuele presentatie op de IAA in Frankfurt, later deze maand.

Afbeelding: Telegraph

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020