Excite

Gebruik knooppunten om fietsroutes samen te stellen

Knooppunten

Knooppunten zijn een handige manier om een fietsroute samen te stellen. Vrijwel door het hele land zijn er fietsknooppunten te vinden. De meeste knooppunten liggen maar enkele kilometers uit elkaar zodat het heel eenvoudig is om een route van een paar kilometer te fietsen, maar ook een veel langere is mogelijk. Bij elk knooppunt vind je een bord waarop staat welke knooppunten in de buurt liggen en waar je heen kunt fietsen. Ook het aantal kilometers staat daarbij aangegeven. Vaak kun je vanaf een knooppunt meerdere kanten op en daarmee ben je helemaal vrij in de route die je wilt fietsen, in tegenstelling tot de oude paddenstoelen van de ANWB, die je maar één kant op sturen.

Route

Om bij jou in de regio met knooppunten fietsroutes samen te stellen, kun je op internet kijken. Op "fietsen.123.nl" vind je een routeplanner waar alle knooppunten in Nederland te vinden zijn. Je ziet dus heel eenvoudig wat bij jou in de regio het dichtstbijzijnde knooppunt is en daar begin je je fietsroute. Op de kaart zie je aan de groene knooppunten welke kanten je op kunt. Ook zijn de wegen die de knooppunten verbinden met groen aangegeven. De route die je zelf samenstelt, wordt met blauw aangegeven. Je ziet ook meteen het aantal kilometers van de route en de tijd die je erover zou fietsen. Ben je klaar met de route? Dan kun je de gekozen knooppunten gewoon uitprinten. Ook is het mogelijk om de route door te sturen naar bijvoorbeeld je fietsmaatje.

Blok

Wil je niet vooraf een route uitkiezen en toch met de knooppunten een fietsroute maken? Print dan het blok uit van "fietsroutenetwerk.net". In dit schema kun je vooraf de punten invullen die je wil fietsen, maar je kunt het ook gebruiken tijdens het fietsen. Dan vul je de knooppunten in die je gehad hebt, samen met de kilometers. Zo weet je precies hoeveel en waar je al gefietst hebt. Wil je niet fietsen, maar wandelen? Daar kun je de knooppunten natuurlijk ook voor gebruiken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020