Excite

Ultiem gemak: de kleine vouwfiets

Wie veel met het openbaar vervoer reist, kan niet altijd van deur tot deur reizen. De laatste stukken moeten vaak met de bus of lopend worden afgelegd. Omdat veel bedrijven in de buurt van het station zijn, hoeft dat geen probleem te zijn. Toch kan een kleine vouwfiets soms wel heel handig zijn. Dan heb je namelijk net even wat meer snelheid en is de kans dat je bezweet aankomt op je bestemming een stuk kleiner.

Gemak van kleine vouwfiets

Een kleine vouwfiets is in feite niets meer dan een extra compacte fiets, die helemaal opgevouwen kan worden. De fietsen zijn vaak lekker licht, waardoor het makkelijk is om ze mee te nemen. Als je een kleine vouwfiets wilt kopen, let dan vooral ook op de manier waarop deze opgevouwen wordt. Een fiets die je met schroeven uit elkaar moet halen, is veel minder praktisch dan een fiets die je echt volledig in elkaar kunt vouwen. Als je fiets echt een pakketje kan worden, dan hoef je hiervoor ook geen speciaal kaartje in de trein te kopen. Veel pendelaars maken dan ook gebruik van een vouwfiets om snel van en naar het station te fietsen.

Fiets kopen

Een kleine vouwfiets kan je natuurlijk vinden bij de fietswinkel. Houd er wel rekening mee dat ze vrij duur zijn. Ten opzichte van een gewone fiets is een vouwfiets normaal gezien duurder, maar het gemak en de functionaliteit primeert voornamelijk bij de kopers ervan. Tweedehands kopen kan ook. Dan is het het mooist als je een exemplaar kunt vinden dat nog niet veel gebruikt is. Dan weet je namelijk dat er waarschijnlijk niet veel gebreken aan zullen zitten. Lukt dat niet, kijk dan vooral naar merk en mogelijkheden. Bekende merken zijn onder meer Brompton Bicyce and A-Bike.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020