Excite

Klassieker blijkt te koop op eBay

Op eBay is een hoop te krijgen. Zoveel zelfs, dat er een hoop valse producten geveild worden. Daar is eBay onlangs nog voor beboet. Maar soms staan er unieke koopjes op de digitale veiling, waar liefhebbers van smullen. Het zijn zulke veilingen die het succes van eBay bepalen. Zo werd er onlangs een 1963 Pontiac LeMans Tempest voor maar liefst $226.521. Daar zit uiteraard een mooi verhaal achter.

Het eerste bod op de Pontiac was slechts $500. Maar negen dagen later ging de LeMans Tempest voor ruim $220.000. En dat terwijl de auto roestplekken had, wat deuken en er spullen in de laadbak lagen, waarvan de sleutel ontbrak. Origineel interieur, maar geen motor en geen versnellingsbak. De verkoop vond plaats vanwege het overlijden van de eigenaar. Het verhaal is dat de Pontiac uit 1963 slechts eentje van zes exemplaren is die Pontiac liet bouwen, speciaal voor dragraces.

De zeer zeldzame en unieke auto werd ooit bestuurd door Stan Antlocer. De verkoper wist hier waarschijnlijk niets van, verbaasd als hij is op alle reacties en aandacht. Omdat hij negatieve aandacht verwachtte, wees de verkoper een bod van $160.000 af om de veiling eerder stop te zetten. Uiteindelijk leverde de auto hem dus $226.521 op. Dat is altijd mooi meegenomen, zo'n zakcentje.

Afbeelding: Autoblog.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019