Excite

Klassieke auto gemaakt van bierblikjes

Auto's maken is een hele kunst, maar een auto maken van bierblikjes is helemaal knap. Sandy Sanderson doet dat. De Brit, die momenteel in Nieuw-Zeeland woont, bouwt met behulp van lege blikjes bier auto's na. Zo gedetailleerd mogelijk. Pedalen, een kleine versnellingspook, snelheidsmeters op het dashboard en zelfs een handschoenenvakje. En dat allemaal van lege blikjes bier!

Sandy Sanderson kwam op het idee toen hij de onderkant van een blikje bier zat. Dat zou een mooi wiel maken, dacht Sanderson. Na een zwaar motorongeluk moest Sanderson een hobby vinden waar hij de dag mee door kon komen. Hij ging verder met zijn plannen voor auto's van blikjes bier. Tijd zat, immers. Hoewel hij zelf niet veel bier drinkt, krijgt hij zat lege blikjes van vrienden en kennissen.

Inmiddels heeft Sandy Sanderson tien modellen geproduceerd. Hij doet drie weken over het ontwerpen en steekt daarna zo'n 80 uur in het bouwen van de auto. De daadwerkelijke tijd is afhankelijk van het aantal details dat in het model verwerkt zijn. In de meer ingewikkelde modellen zitten soms wel dertig blikjes verwerkt, waarbij voor sommige effecten wel vijf of zes blikjes bier gebruikt worden. Het houdt Sanderson in ieder geval van de straat.

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020