Excite

Het fietsstoeltje: een kinderstoel voor op de fiets

Nederland is een echt fietsland. Veruit de meeste tripjes worden ondernomen op de fiets en de gemiddelde Nederlander heeft over het algemeen één of meer fietsen. Ook de kinderen gaan mee op de fiets. Zijn ze al wat ouder, dan fietsen ze naast papa of mama, terwijl de jongere kinderen vaak op een kinderstoel voor op de fiets worden vervoerd. Wij zochten voor je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een fietsstoel en waar je gemakkelijk de meest geschikte fietsstoeltjes vindt.

Waar let je op bij de aanschaf van een fietsstoeltje?

Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je kind veilig én lekker zit. Neem daarom een fietsstoeltje dat geschikt is voor het gewicht van je kind. Je kunt kiezen uit varianten die achterop worden bevestigd, of aan het stuur. Voorop kan je kind lekker meekijken, terwijl het achterop weer meer uit de wind zit. Een kind dat zwaarder is dan 15 kilo vervoer je het best achterop de fiets. Belangrijk bij een fietsstoeltje is dat de voetjes van je kind niet in de spaken terecht kunnen komen. Let er daarom goed op dat hieraan gedacht is bij het ontwerp van het fietsstoeltje, bijvoorbeeld door gespjes waarmee je de beentjes vast kunt zetten.

Waar vind je online fietsstoeltjes?

Een fietsstoeltje kun je bij de fietsenmaker of de kinderspeciaalzaak aanschaffen. Vaak is het echter stukken voordeliger om online te shoppen. En je hebt ook nog eens een ruimere keuze! Kijk bijvoorbeeld maar eens op www.hollandbikeshop.com of op www.fietsstoelen.com, waar fietsstoeltjes worden verkocht van betrouwbare merken als BoBike en GMG. Zo heb je al een veilig achterzitje van GMG voor nog geen 50 euro!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020