Excite

Koop een kinderfiets op maat

Een kinderfiets op maat heeft veel verschillende voordelen. Het zorgt voor een goede zithouding en daardoor ook meer veiligheid op de weg. Omdat kinderen vaak sneller valpartijen hebben, is het van groot belang een goed formaat fiets te hebben. Laat je dan ook informeren wanneer je een kinderfiets gaat kopen.

Kinderfiets op maat

Een kinderfiets op maat is erg belangrijk, omdat het ongelukken en valpartijen kan voorkomen. De meeste fietswinkels weten precies wat voor een maat fiets bij een kind past. Er zijn ook speciale fietsen die je kunt aanpassen wanneer het kind groeit, zodat ze langer meegaan.

Beenlengte

Het gaat bij een kinderfiets op maat niet zozeer om de lengte van het kind zelf, maar wel om de beenlengte. Een kind moet goed bij de trappers kunnen wanneer het op de fiets zit. Natuurlijk telt ook de lichaamslengte mee, maar dit is dus niet het enige waar je op moet letten.

Voorbeeld

Een voorbeeld: een kind dat tussen de 1.20 en 1.40 meter lang is en een beenlengte heeft van minder dan 52 centimeter, zal een fietsmaat van 26 inch nodig hebben. Hiermee kan het kind veilig de weg op.

Fiets testen

Het is ook aan te raden om altijd een fiets uit te testen. Laat je kind een stukje zitten en kijk hoe het kind op de fiets zit. Klopt de maat van de fiets? Kan je kind overal goed bij? Denk hierbij aan het stuur, de trappers, maar ook de grond. Als dit allemaal goed is, dan kan de fiets geschikt zijn om te kopen.

Raadpleeg een fietsenwinkel

Er zijn gespecialiseerde fietsenwinkels, waar men goed op de hoogte is van de maten. Je kunt hier een kinderfiets op maat kopen en je laten adviseren als je twijfelt over de juiste maat. Let wel goed op: sommige winkels zijn enkel op je geld uit en zullen dus minder bruikbaar advies geven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020