Excite

Kies goede winterbanden voor fiat panda

Net voor het weekeinde stond bijna heel Nederland stil. Sneeuw en winters weer lieten andermaal zien dat de natuur ons af en toe nog flink in haar greep kan hebben. De KNMI gaf een weeralarm uit, terwijl de ANWB iedereen afraadde de weg op te gaan. Winterbanden zijn daarom essentieel in dit seizoen, zelfs op een Fiat Panda.

Natuurlijk is het extra werk om winterbanden voor fiat panda op je auto te (laten zetten). Daarnaast kan een setje winterbanen enkele honderden euro's kosten. Aan de andere kant, je zomerbanden slijten niet tijdens de winter en een glijpartijtje kan ook bijzonder kostbaar zijn.

De voordelen van winterbanden zijn legio. Het rubber blijft zachter onder lage temperaturen, waardoor je meer grip hebt. Ook het profiel is anders en kan beter overweg met sneeuw en ijs. Verder bevatten winterbanden ook een kartelprofieltje, de zogenaamde lamellen. Deze zorgen voor nog meer grip onder winterse omstandigheden.

Winterbanden zijn beschikbaar voor elk type auto, dus er zijn ook winterbanden voor fiat panda. Kijk bij het uitzoeken van je winterbanden natuurlijk wel goed welke maat je koopt, anders passen ze niet.

Afbeelding: Flickr, gebruiker tony

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021