Excite

Kia Sportage: de grote Koreaan komt naar Genève

De Koreanen van Kia komen begin maart naar het Autosalon van Genève om de nieuwe Sportage voor te stellen. Na twee kleine correcties heeft de wagen nu een volledige facelift gekregen.Het is een ruime gebalde crossover geworden. Chirurg van dienst is Peter Schreyer, voormalig designer van de VAG-stal en ondermeer de tekenaar van de eerste Audi TT.

De eerste Sportage is in 2004 van de band gerold en was grotendeels verantwoordelijk voor de doorbraak van Kia in Europa. De wagen heeft intussen twee kort op elkaar volgende facelifts gekregen. Maar 2 maart 2010 krijgen we in Genève dus een heel nieuwe Sportage te zien. Daar waar de huidige Sportage nog steeds een eerder brave look heeft, krijgt de nieuwe Sportage duidelijk een meer opwindende, gebalde en sportieve look. Volgens de constructeur combineert de wagen the best of two worlds: het veiligheidsgevoel en het goede zicht van een SUV, maar dan in een knap stadsvriendelijk pak. Met deze nieuwe facelift is het model de naam Sportage zeker waardig.

De nieuwe Sportage zal in nog meerdere opzichten verschillen van zijn voorganger. Onder het moto ‘langer, lager en breder’ is er meer plek voor mensen, boodschappen en andere ladingen. Door de langere wielbasis belooft Kia belooft ook een nog betere rijkwaliteit. De wagen zal zowel in benzine-,als in dieseluitvoering op de markt komen.

Op het Autosalon van Genève 2 maart? Ga dan zeker even naar de Kia-stand (nummer 6441) in hal 6. Om 8.45u wordt de auto aan de wereld voorgesteld.

Afbeelding:

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020