Excite

KIA showt sportieve sedan

Vroeger was Kia een budgetmerk pur sang. Maar de laatste jaren is dat imago flink aan het veranderen. Het merk zelf doet daar leuk aan mee, bijvoorbeeld door een echte achterwielaangedreven sportsedan te introduceren.

Vooralsnog gaat het slechts om een concept, maar het belooft al veel. Kia laat zien dat het van zins is om de sportieve tak van het Hyundai-concern te gaan vormen. De lage auto met zijn sportieve lijnen laat er in ieder geval geen gras over groeien. Dit is een racemonster.

Kia doet nogal mysterieus over de concept car, maar laat wel weten dat het gaat om een vierdeurs sedan die ruimte biedt aan vier personen. ‘Ik ben van mening dat deze conceptauto een sterk statement van Kia is: we zijn klaar om met dit momentum een compleet nieuw hoofdstuk open te slaan,’ aldus Kia-ontwerper Peter Schreyer tegenover Autoweek.

Verder heeft Kia nog niets losgelaten over het interieur en de aandrijflijn. Dat gaat binnenkort wel veranderen, want het Koreaanse merk is van plan om de sportieve wagen aan het publiek te tonen op de IAA in Frankfurt. De persdag zal op 13 september plaats vinden, het grote publiek moet dan nog een dag wachten voordat ze de bolide kunnen bewonderen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020