Excite

Kia presenteert nieuwe Cee'd

15 september is het zover. Dan brengt Kia de nieuwe Cee'd op de markt. Cee'd zou staan voor Community of Europe and European Design, aangezien de Zuid-Koreanen de auto laten ontwikkelen en bouwen in Duitsland en ook nog eens zeven jaar garantie geven op de Cee'd. Niet raar dat het autootje dan ook zeer populair is in Europa. En een nieuwe versie van de Cee'd doet de oogjes van de liefhebbers glimmen. De auto is namelijk mede ontworpen door Peter Schreyer, die ooit de originele Audi TT ontwierp. Dat belooft wat!

Kia heeft een foto uitgegeven van de nieuwe Cee'd. De foto is donker en doen een stoere auto vermoeden. De Cee'd is van de voorkant op de gevoelige plaat gezet en verraad gelijk een aantal belangrijke ingrepen. Zo zijn de mistlampen niet langer rond, maar hoekig. Ook een blikvanger is de prominent aanwezige zwarte bumper. Omdat de auto een stuk platter is, komt de familiegrille van Kia een stuk 'mannelijker' naar voren. Wat er nog meer veranderd is, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant, verraadt de foto nog niet.

Kia brengt in eerste instantie drie versies op de markt. Een 5-deurs cee’d, de cee’d SportyWagon en de 3-deurs pro_cee’d zullen alle drie zo hun eigen liefhebbers hebben. Er is ook een hybride model in ontwikkeling, maar die ziet voorlopig nog niet het levenslicht. De nieuwe Cee'd heeft haar primeur tijdens de autoshow van Frankfurt in september. De pittige auto zal dan zeker weten veel kijkers trekken. Cee'd heeft een naam hoog te houden, Kia wil de Europese markt veroveren en Peter Schreyer heeft zijn handtekening op het ontwerp gezet. Als dat niet succes spelt, weten we het ook niet meer.

Foto: Kia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020