Excite

Jubileum reden voor speciale Mini's

Mini Cooper bestaat vijftig jaar en dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Wellicht het hipste autootje ter wereld, dus daar moet ook een hip feest voor gegeven worden. En bij een feest horen cadeaus, ook als het gaat om de vijftigste verjaardag van de Mini Cooper. Daarom brengt Mini maar liefst drie jubileum versies op de markt van de populaire kleine auto.

De meest in het oog springende jubileum Mini is de MINI John Cooper Works World Championship 50. Een flinke naam en een flink design. De Mini is een hommage aan John Cooper en wordt in het Connaught Green, met prachtige zwarte velgen en zwarte reflectoren achter de koplampen. Ook is de handtekening van de zoon van John Cooper her en der op de auto te zien. Veel onderdelen van de hippe Cooper zijn uitgevoerd in koolstofvezel. Fans moeten er snel bij zijn, want er worden maar 250 exemplaren voor gebouwd. Al deze auto's zullen in Europa verkocht worden.

Behalve de hommage aan de Cooper zijn er nog twee andere ontwerpen speciaal voor het jubileum afgeleverd. De ene is de Mini Mayfair, die vooral gericht is op vrouwen. Van Toffee-kleuren in het interieur tot Pepper White lak aan de buitenkant, het wordt een hele hippe vrouwenauto. De andere variant is de Mini Camden. Dit is vooral een zwart/wit uitvoering van de Mini Cooper, waarbij zelfs de Union Jack in het zwart en wit is verwerkt. Alle edities van Mini zijn te bestellen in Nederland, maar over de prijs is nog niets bekend.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020