Excite

Jongensdroom te koop: Benetton B196

Als je van auto’s houdt en zo’n €200.000 over hebt, dan kun je er eentje aanschaffen: de Benetton B196. Deze formule 1 wagen is zo ontzettend snel, dat het rijden in de auto veel meer moeite kost dan het rijden in een gewone auto, ongeacht de kracht van de motor.

De wagen staat te koop en je kunt dus ook daadwerkelijk zelf in het bezit komen van de auto. Maar met bezit alleen ben je er nog niet. Zo zul je als eerste ook goed getraind moeten zijn in het besturen van zo’n enorme krachtige wagen. Gelukkig is dat in principe geregeld; als je de wagen koopt, dan krijg je hier een training bij van F1 testcoureur Marc Hynes, een berg aan technische ondersteuning en natuurlijk wat oefentijd op circuits in Europa.

Tijdens zo’n oefenrit is aan alles gedacht; zo wordt je stoel gemaakt aan de hand van de vorm van je achterwerk, zodat je ontzettend comfortabel en stevig zit. Daarnaast krijg je natuurlijk een uitstekende bescherming en een compleet team dat je helpt tijdens je ritten. Zonder dat team kun je niet eens veel, want de wagen start niet zonder hulp van twee technici!

En als je dan eindelijk aan het rijden bent, dan zul je merken dat alle voorzorgsmaatregelen en training niet voor niets waren; het rijden van een auto als de Benetton B196 is fysiek gezien even inspannend als het meerijden op maar liefst 10 achtbanen. Je lichaam mag dan een flinke optater krijgen; hetzelfde geldt in positieve zin voor je adrenalinegehalte!

Afbeelding: Flickr account al_green

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020