Excite

Jeep wil concurrentie aangaan met Mini

‘Beter goed gejat dan slecht bedacht.’ Dat moet de gedachte van het Amerikaanse Jeep zijn met een gepland nieuw model. De vervanger van de Compass en de Patriot zou namelijk de concurrentie aan moeten gaan met de Mini Countryman.

Volgens Amerikaanse media laat Jeep zich inspireren door het succesvolle model van Mini. Het model, dat nog naamloos is, zou gebaseerd moeten zijn op een platform van Fiat. Als krachtbron wordt gedacht aan een 1.4 liter Multiair-motor en de tweecilinder Twinair. Het model, dat in 2013 op de markt verschijnt, zou de zuinigste auto moeten worden die Jeep ooit heeft geproduceerd.

Net als de andere modellen van Jeep zou ook dit model off-road moeten kunnen rijden, al zal hij het waarschijnlijk wel moeten stellen zonder de befaamde kwalificatie ‘Trail Rated’. Hij zal dus meer grondspeling krijgen dan de Countryman van Mini. De auto moet beschikbaar komen met zowel vierwiel- als tweewielaandrijving.

Het design van de nieuwe Jeep staat nog niet vast. Mogelijkerwijs volgt deze de ronde lijnen van de Countryman of wordt er toch gekozen voor een wat hoekiger ontwerp dat doet denken aan de Jeep Wrangler. De Compass en de Patriot zijn nog twee jaar verkrijgbaar voordat het nieuwe model wordt geïntroduceerd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020