Excite

Jaguar in een heel nieuw jasje

De nieuwe Jaguar XJ is eindelijk aan het grote publiek gepresenteerd en dat was even wennen: de nieuwe Jaguar ziet er compleet anders uit dan zijn voorgangers, waardoor het type, in tegenstelling tot eerst, zich nu wél duidelijk kan onderscheiden ten opzichte van de concurrentie.

De ‘oude’ XJ leek van buiten ontzettend veel op de eerder uitgebrachte XJ. Daarom gingen veel potentiële kopers toch liever voor een Audi of een Mercedes. Om deze klanten toch te interesseren voor een nieuwe Jaguar, heeft de leverancier besloten om ook de buitenkant grondig te reviseren.

Uiteraard wil dat niet zeggen dat er onder de motorkap niets meer veranderd is. De nieuwe wagen is voorzien van een lichtgewicht constructie, waardoor de basisstructuur van de auto zelfs nog lichter is dan die van een Mini. De standaard 3,0-liter turbodieselmotor zorgt ervoor dat ook deze wagen weer vlot vooruit wordt getrokken. Als dat je iets te zwak is, dan kun je altijd nog opteren voor de 5,0-liter Supercharged motor met maar liefst 510 pk!

De nieuwe XJ rijdt sportief en oogt ook sportief. Dit zie je aan de buitenkant, bijvoorbeeld aan de gebruikte LED-verlichting, maar ook aan de binnenkant. De wagen is voorzien van een sportstuur, een mooie ‘JaguarDrive’ knop en een moderne, blauwe sfeerverlichting.

Wat de XJ straks gaat kosten is nog niet helemaal duidelijk; de fabrikant heeft voor nu alleen de prijzen voor de Engelse markt bekend gemaakt. Als de XJ in het eerste kwartaal van 2010 in de Nederlandse showrooms komt te staan, horen we hier ongetwijfeld meer over.

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019