Excite

Jaguar brengt stationwagon uit

Jaguar staat natuurlijk bekend als het automerk dat luxe auto's en sportwagens op de markt brengt. Maar Jaguar wil meer zijn dan dat. Het automerk wil er ook zijn voor de man met het grote gezin en de dure smaak, de advocate met vier kinderen, de yup die graag veel tegelijk vervoert. En daarom brengt Jaguar de XF Estate op de markt. Een stationwagon-uitvoering van de Jaguar XF

Helemaal uniek is het niet. Een paar jaar terug bracht Jaguar al een station-uitvoering van het X-type op de markt. Nu komt daar dus een stationwagon XF bij. Omdat een stationwagon tegenwoordig ook een modestatement kan zijn, zo redeneert Jaguar. Aan het einde van dit jaar wordt het concept getoond op de autobeurs in Frankfurt en dan moet vanaf 2010 het bakbeest te koop zijn voor Jan Bovenmodaal.

De stationwagon wordt bediend met behulp van zes versnellingen en een drielitermotor of de bekende 5.0 V8. Zo is Jaguar dan ook weer wel. Er komt ook een dieselversie die ongeveer 250 pk moet kunnen verstouwen. Daar valt dan bijvoorbeeld een caravan mee te trekken. Als je dat zou willen. Door al deze stationwagon-geruchten bij Jaguar wordt er zelfs al geroepen dat er ook een Jaguar R Estate op de markt komt met een 510 pk motor. Maar dat blijven voorlopig vooral roddels.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020