Excite

Is het nu een Ferrari of een Citroën?

Autoliefhebbers proberen regelmatig hun eigen wagens net even wat sneller, krachtiger of stoerder te maken. Dat het ook andersom kan, bewezen twee Italianen. Zij wisten namelijk een hybride combinatie van de Citroën 2CV en een Ferrari F355 Berlinetta te maken.

Aan het uiterlijk van de wagen kun je bijna niet meer zien dat er gebruik is gemaakt van een Ferrari. Alleen het logo voorop en aan de zijkant én een deel van de zijkant zelf laat nog zien dat deze bijzondere 2CV niet is wat hij op het eerste gezicht lijkt. Tenminste, tot je de wagen op de weg ziet rijden. Dan blijkt namelijk dat deze 2CV een snelheid van zo’n 290 kilometer per uur kan halen!

De twee vrienden kwamen op het idee om de 2CV en de Berlinetta te ‘kruisen’ toen ze goedkoop aan een oude Ferrari konden komen én een oude Citroën 2CV ergens verlaten in een garage in Noord-Italië vonden.

Het complete project heeft het stel maar liefst vijf jaar én zo’n 150.000 euro gekost, maar het resultaat mag er zijn. De twee zijn dan ook helemaal niet van plan de auto te verkopen, maar genieten juist van het rijden én de bewonderende blikken waar ze absoluut op kunnen rekenen. Maar iedereen heeft zijn prijs; mocht iemand echt een goede prijs bieden, dan zijn de vrienden toch echt wel bereid om de wagen van de hand te doen. Wie belangstelling heeft kan dus altijd een gokje wagen!

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020