Excite

Is dit de nieuwe Mini?

Volgens sommigen maakte de aankoop van het merk Mini door BMW het hele idee en gevoel achter het van origine Britse automerk totaal kapot. Toch zijn er ook legio mensen die het prachtig vinden wat de Duitsers met het icoon hebben gedaan. Toegegeven, echt klein is hij niet meer. Foto’s en een filmpje die zijn opgedoken doen vermoeden dat de nieuwe Mini weer een plaatje wordt.

Al eerder was er een mysterieus nieuw model te zien op foto’s die in Duitsland waren genomen. Maar nu heeft BMW zelf ook een duit in het zakje gedaan in een filmpje dat het bedrijf op YouTube heeft gezet. In het filmpje probeert het bedrijf haar stugge imago af te werpen: In een hippe rap worden Duitse studenten aangeraden om stage te gaan lopen bij de autofabrikant uit Beieren.

En als kers op de taart wordt ook nog eventjes een kleimodel getoond dat verdacht veel lijkt op de huidige Mini, maar met behoorlijk veel aanpassingen. De lijnen zijn net iets agressiever.

Daarmee lijkt de aaibaarheid van het model een beetje te verdwijnen. Aan de ene kant jammer, maar het belooft wel een hele mooie basis te worden voor de Mini Cooper, het snelle model van het autootje.

De nieuwe Mini moet in 2013 in de showrooms staan. Het huidige model zal tegen die tijd alweer zes jaar oud zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020