Excite

Irmscher pimpt Opel Astra GTC

De nieuwe GTC-versie van de Opel Astra ziet er lekker sportief uit. Maar voor wie van echt snelle Opels houdt, is het een teleurstelling dat de OPC-versie voorlopig nog wel even op zich zal laten wachten. Gelukkig zijn er tuningsbedrijven als Irmscher, dat de GTC al even onder handen genomen heeft.

Uiteraard is de motor behoorlijk opgekieteld. Met een nieuw uitlaatsysteem levert de 1.6-liter motor geen 180 maar 212 pk bij een maximaal koppel van 274 Nm. Maar ook aan de buitenkant is goed te zien dat we hier niet van doen hebben met een reguliere GTC. Wanneer de Opel de garage van Irmscher weer verlaat, ligt hij namelijk 3 centimeter dichter op de weg. Daarnaast is hij dan ook voorzien van velgen van 21 inch en een nieuwe grille en voorbumper.

Ook zijn er sideskirts gemonteerd en aan de achterzijde vinden we ten slotte nog een dakspoilertje en een diffusor. Deze bloedsnelle GTC zal voor het eerst te zien zijn op de IAA in Frankfurt. De pers mag de bolide al komen bewonderen op 13 september, terwijl het grote publiek nog even moet wachten tot 15 september.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020