Excite

Iraanse president veilt oude Peugeot

De Iraanse president, Mahmoud Ahmadinejad, veilt zijn Peugeot 504 uit 1977 ten behoeve van het goede doel. Het geld zal worden geschonken aan het Mehr woonproject, een netwerk van samenwerkende partijen die gezinnen met lage inkomens voorzien van betaalbare woningen. De auto zal verkocht worden in een internationale veiling.

De actie van Ahmadinejad is niet vreemd: al sinds zijn verkiezing in 2005 wordt hij echt gezien als een president van de mensen. Omdat hij na zijn verkiezing wettelijk verplicht was om te laten weten wat hij allemaal in zijn bezit had, maakte hij hiervan een lijst. Daaruit bleek dat hij slechts in het bezit was van een 40-jaar oud huis van 175 vierkante meter in een niet geweldige buurt in Teheran, een oude witte Peugeot en twee betaalrekeningen met wat geld erop.

De herverkiezing van de president was vorig jaar nogal controversieel., maar voor veel mensen betekende dit wel nieuwe mogelijkheden: behuizing, werkgelegenheid en economische hervorming kwamen bovenaan op de agenda te staan en inmiddels wordt er hierin snel vooruitgang geboekt. Inmiddels zouden er overeenkomsten zijn gesloten voor 525.000 goedkope huizen en heeft een ander project van 444.000 huizen voorlopig groen licht gekregen.

De plannen van Ahmadinejad worden onder meer gesponsord door de middenklasse; die zouden op allerlei fronten meer moeten gaan betalen, zodat de armen meer mogelijkheden krijgen.

Afbeelding: jalopnik.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021