Excite

ING stopt sponsoring Formule 1

Bank en verzekeraar ING heeft besloten aan het eind van het jaar te stoppen met de sponsoring voor de Formule 1. Dit is nodig volgens de bank, vanwege de huidige financiële problemen. Een woordvoerder van IGN zei: "Over de afgelopen twee jaar heeft ING succesvol geopereerd en is de afzetmarkt wereldwijd voor ING gegroeid met zestien procent in één jaar tijd. ING heeft genoten van de samenwerking met Renault en zal het komende jaar nog nauw samenwerken met het team."

ING kondigde vorige maand al aan dat er ruim 40% moet worden bezuinigd op de sponsorkosten. De bank liet toen ook weten dat er ruim zevenduizend banen moeten verdwijnen. De problemen zijn ontstaan door de financiële crisis.

ING begon twee jaar geleden met het sponsoren van het Renault-team tijdens de Formule 1. Aan het einde van het jaar loopt het contract af. ING zal dit contract dus niet gaan verlengen.

Eerder kwam er al veel commentaar op de sponsoring van de Formule 1 door ING. Mensen waren het er niet mee eens dat er zoveel geld werd gestoken in een sponsoring, terwijl er veel financiële problemen zijn.

Wie het Renault-team in de toekomst zal gaan sponsoren is nog onbekend. Ook is het nog onbekend wat ING zal doen als het weer beter gaat met de financiën.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020