Excite

Infiniti themapakketten gemaakt voor Windows 7

Het automerk Infiniti heeft een overeenkomst gesloten met Microsoft voor de ontwikkeling van een aantal speciale themapakketten. Deze pakketten kunnen via internet gedownload worden en zijn bedoeld voor gebruik in Windows 7.

Meer dan de helft van de computergebruikers geeft zijn of haar computer graag een persoonlijk tintje, bijvoorbeeld door het instellen van een eigen screensaver of achtergrond. Infiniti wil hier graag op inspringen door zelf screensavers en achtergronden aan te bieden.

Deze samenwerking lijkt overigens niet de laatste samenwerking tussen de softwaregigant en de autofabrikant te zijn; Infiniti meldde zelf al dat het een eerste stap moest zijn in een brede en internationale samenwerking met Microsoft. Waaruit die verdere samenwerking dan zou bestaan is nog niet duidelijk. Dit zou kunnen gaan om nieuwe themapakketten, maar wellicht ook om hele andere zaken.

Infiniti is niet het enige automerk dat een dergelijke samenwerking met Microsoft wel zag zitten. Ook Porsche en Ferrari hebben overeenkomsten gesloten voor de creatie van een op het merk gebaseerd pakket met onder andere achtergronden, screensavers, kleuraanpassing en slide shows. Voor Microsoft is het voor het eerst dat de pakketten beschikbaar gesteld worden aan partnerorganisaties. De autofabrikanten hopen met deze samenwerking meer aandacht te trekken voor hun merk en het groeiende besef dat technologie een essentieel onderdeel is voor moderne, luxe auto’s, te benadrukken.

De nieuwe themapakketten kunnen op verschillende plaatsen op internet gedownload worden.

Afbeelding: Flickr account megawatts86

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020