Excite

De import van een motor: hoe werkt dat?

Misschien kun je in Nederland de motor van je dromen wel niet vinden. Of wellicht heb je uitgerekend dat een motorfiets uit Duitsland beduidend voordeliger is dan eentje uit Nederland. Er zijn talloze redenen om een motor te importeren. Maar bij de import van een motor uit het buitenland komt het nodige kijken.

Waarom een motor importeren?

Steeds meer motorrijders komen erachter dat het importeren van een motor de nodige voordelen heeft. Zo is het vaak gemakkelijker om de perfecte motor te vinden als je ook over de grens kunt kijken. Vooral de Duitse markt is erg populair. Duitse motoren staan namelijk bekend om hun goede staat van onderhoud en vaak is een importmotor ook nog eens goedkoper dan in Nederland.

Importeren, hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer je in het buitenland een motor koopt, dan zal de motor in het land van herkomst moeten worden afgemeld. Je hoeft hem niet op jouw naam te zetten, want je gaat er immers niet meer mee rijden in dat land. Dat betekent wel dat je de motor met een aanhanger zult moeten ophalen, omdat je geen geldig kenteken hebt op het moment dat je motor hebt gekocht.

Eenmaal in Nederland dien je met de motor naar een BPM-aangiftepunt te gaan. De douane zal onder andere het framenummer en de eigendomspapieren controleren. Op de website van de Belastingdienst kun je uitrekenen hoeveel BPM je verschuldigd bent.  Nadat je de BPM hebt betaalt, laat je de motor keuren bij de RDW. Als de motorfiets is goedgekeurd, krijg je een kenteken en kan de motor worden verzekerd. En dan komt natuurlijk het belangrijkste: genieten van je nieuwe motor!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020