Excite

Ierse minister verruilt z’n Mercedes voor een tweedehands Ford

Lenihan, minister van Financiën, liet weten dat niet alleen zijn auto, maar alle overheidsauto’s worden vervangen door goedkopere tweeliter-modellen. Ook moeten ministers gaan carpoolen om kosten te drukken. Het is de sombere uitkomst van vele uren ploeteren op de verlaging van het begrotingstekort. Het resultaat presenteerde hij onlangs in het bezuinigingsplan.

Toen de minister daags na de presentatie van de plannen in een radioprogramma geïnterviewd werd kwam hij over als een meevoelende persoon, iemand voor wie de bezuiniging zwaar op de schouders drukten. Vragen van bezoekers over de bezuinigingen stemden hem somber. ‘Denk je dat ik het geld van mensen wil afnemen?’, vroeg hij aan een beller.

Volgens Ierse media moet Lenihans keuze voor een Ford Mondeo niet zozeer gezien worden als voorbeelddaad uit financieel oogpunt, maar ligt het meer op het persoonlijke praktische vlak. De voorwielaandrijving van de Ford zou zich beter lenen voor spekgladde wegen, terwijl de Mercedes, met achterwielaandrijving niet zo goed is in het beklimmen van steile heuvels in ongunstige omstandigheden. ‘Een beetje zoals de overheid”, voegde men er fijntjes aan toe. Volgens anderen zal Lenihan zijn Ford voorlopig wel blijven gebruiken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker mpeinado

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021