Excite

Hyundai wil Nederlandse markt openbreken

Hyundai heeft nou niet bepaald wat je zegt een monopoliepositie in Nederland. Sterker nog, eigenlijk kopen Nederlanders geen Hyundai. Dat zit de Koreanen lichtelijk dwars. Er worden dus strategieën verzonnen om de Nederlandse markt open te breken voor Hyundai. Zo wordt de Hyundai Grandeur, waar er tot nu toe slechts 146 van zijn verkocht, flink in prijs verlaagd. Zo hoopt Hyundai Nederland enthousiast te maken voor de Koreaanse auto's. En aangezien Nederlanders gevoelig zijn voor prijsverlagingen, zou dat wel eens een succes kunnen worden.

Bijna 10.000 euro wordt er van de prijs van een Hyundai Grandeur 2.2 CRDI afgehaald. De auto, vergelijkbaar met de Volvo S80, gaat van 48.995 euro naar 39.995 euro. Dat is zo'n 20% korting en dat is natuurlijk een flink bedrag. Nadeel is wel dat de grote diesel van Hyundai nog een E-label heeft, terwijl de eerder genoemde Volvo al vrolijk rond rijdt met een A-label. Marketingtechnisch zijn de Koreanen gewiekst, dus er is al beloofd om een zuinigere motor op de markt te brengen. Er wordt gesproken over een twinstageturbo van 225 pk. Kijk, dan wordt het ineens wel heel interessant.

Behalve een zuinigere motor sleutelt Hyundai ook aan de koppeling. Er worden maatregelen genomen om de auto dankzij effectieve koppeling nog eens 10% zuiniger te maken. Maar ook aan de prijs wordt dus gesleuteld. Niet alleen de diesel gaat een stuk goedkoper over de toonbank, ook de prijs voor een benzineversie wordt goedkoper. Zo heeft Hyundai de prijs van de 3.3 V6 benzine aangepakt. Deze was ooit te koop voor 46.495 euro. Dat blijkt een te hoge prijs op de Nederlandse markt. Daarom is de prijs verlaagd naar 41.995 euro. Heeft het u al overtuigt om over te stappen op een Koreaan?

Afbeelding: Swotti.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020