Excite

Hyundai showt eerste foto’s i40 CW

De echte uitvoering is pas voor het eerst in 2011 tijdens de Autoshow van Genève te zien, maar Hyundai heeft wel vast foto’s vrijgegeven van de nieuwste i40 CW. Er is nog niet zoveel bekend over het model, maar uit de foto’s blijkt al wel het een en ander af te leiden.

Zo zou de nieuwe Hyundai 4 meter en 77 centimeter lang zijn en 1m81 breed. De wielbasis is 2 meter en 72 centimeter. De wagen wordt waarschijnlijk geleverd in twee CRDI en GDI versies. Dit zijn dezelfde motoren als die op dit moment in de Kia Optima gebruikt worden. Mogelijk komt er ook een hybride versie. Die zal dan afgeleid zijn van de Sonata.

Eerder gingen er al geruchten dat de wagen aangedreven zou worden door dezelfde motoren als in de i40 sedan. In dat geval zou er dus sprake zijn van een 1.6 liter diesel of benzinemotor met de GDI-technologie van Hyundai, die direct voor een flinke boost moet kunnen zorgen. Qua paardenkrachten zouden we dan uitkomen op 115 en 136 pk. Zowel de benzine- als de dieselvarianten zouden zelfs ook nog 184 tot 200 pk moeten bieden.

De i40 wordt volgende maand voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de Autoshow van Genève. Deze show wordt jaarlijks gehouden. De eerste show vond al in 1905 plaats. Tijdens deze show presenteren de grote merken hun nieuwste innovaties.

Afbeelding: Hyundai via autoblog.it

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020