Excite

Hyundai i30 Crosswagon nu ook als instapmodel

Het is altijd fijn als goede auto's ook als instapmodel op de markt komen. De Hyundai i30 Crosswagon is zo'n auto waarvan veel gezinnen er eentje zouden willen aanschaffen, maar waarvan de oorspronkelijke prijs net te hoog is. Gelukkig heeft Hyundai besloten om een instapmodel van de i30 Crosswagon te lanceren, een initiatief dat altijd aan te prijzen is. Zeker als je daarbij bedenkt dat Hyundai niet eens heel ernstig heeft lopen schrappen in de zaken die in het origineel zitten.

Het instapmodel van de Hyundai i30 Crosswagon krijgt een 1.4-liter benzinemotor, net als de hatchback-variant. Het is dan wel niet de 1.6 uit de originele i30 Crosswagon, maar nog steeds levert de motor goede prestaties. Zo wordt er 109 pk mee gegenereert en bevat het nog steeds 137 Nm aan trekkracht. Met zulke getallen doet het instapmodel nauwelijks onder voor het origineel. De auto trekt van nul naar honderd in 11,7 seconden en heeft een topsnelheid van 187 kilometer per uur. Niet verkeerd, aangezien de 1.6-liter versie tot 188 kilometer per uur komt. Er hoeft weinig ingeleverd te worden, dus.

Fijn is het ook het optionele Start/Stop-systeem, die de motor bij stoplichten automatisch uitschakelt. Daarmee rijd je 15% zuiniger en daalt de CO2-uitstoot naar 138 gram per kilometer. Aan het interieur en exterieur heeft Hyundai ook geschaafd, om een net wat sportievere en makkelijkere auto te krijgen. Voor 16.199 euro kan de Crosswagon aangeschaft worden, waarbij er altijd standaard ESC stabiliteitscontrole ingebouwd zit. Heel erg aardig dus, van de Koreanen!

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020