Excite

Hyundai i10 krijgt elektrische uitvoering

Ook Hyundai gaat zich op de markt van de milieuvriendelijke en zuinige auto's begeven. Dat is namelijk de toekomst. De gewone benzine- en dieselauto's zullen langzaam naar de marge verdwijnen. Hybride, elektrische en andere ecologisch verantwoorde auto's zijn de toekomst. Hyundai heeft zich voorgenomen bij de vier grootste fabrikanten van zuinige auto's te gaan behoren, dus zijn de Koreanen druk bezig om zuinige auto's te maken. De eerste poging is een elektrische variant van de Hyundai i10, die tijdens de grote autoshow in Frankfurt als concept getoond gaat worden.

Bij Hyundai is een uitgebreid plan opgesteld om te behoren tot de grootste ecologische autofabrikanten ter wereld. In dat plan zit onder andere een hybride productie-auto en een model met een heel bijzondere brandstofcel. Over twee tot drie jaar moet er dan ook steeds meer zuinigs bij Hyundai van de band rollen. De elektrische i10 zal ook pas over een jaar of twee op de markt komen, net als een stekkerhybride voor de Amerikaanse markt. Ook die wordt pas in 2012 verwacht.

Intussen lijkt Hyundai in Europa vooral terrein te verliezen. Zo weet de Hyundai-importeur in België van gekkigheid ook niet meer hoe hij de Koreaanse auto's kwijt raakt. Daarom is besloten dat elke koper van een Hyundai Sonata er gratis en voor niets een i10 1,1i comfort bij krijgt. Dat lees je goed: gratis. En voor niets. Want de importeur moet van de Hyundais af. De importeur market de actie vooral op gezinnen die broodnodig twee auto's nodig hebben. De Sonata kost een kleine 30.000 euro, dus het is leuk om er een extra auto bij te krijgen voor die prijs.

Afbeelding: Flickr, Aslu

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019