Excite

Hybride én stoer: De Chevrolet Miray

Hybride rijden is zuinig en goed voor het milieu, maar stoer is het nou niet bepaald te noemen. De heren en dames van de Zuid-Koreaanse designstudio van General Motors proberen daar verandering in te brengen. Hun ontwerp voor de Chevrolet Miray is futuristisch en agressief.

De naam van de tamelijk boos kijkende Miray is dan ook Koreaans voor ‘toekomst’. De voorwielen van de concept car worden aangedreven door een tweetal elektromotoren van elk twintig PK. Ze worden gesteund door een 1.5 liter viercilinder die de achterwielen aandrijft. Zonder uitlaatgassen rijden op de elektromotoren kan, maar echt snel gaat het dan niet. Met hulp van de benzinemotor gaat het dan allemaal net iets vlotter.

Om de roadster lekker licht te houden is er gebruik gemaakt van de modernste materialen, zoals carbon en CFRP (Carbon Fiber-Reinforced Plastic). Het ontwerp voegt de toekomst én het verleden van Chevrolet samen. Hoewel het karretje namelijk rechtstreeks uit een Science-Fictionfilm weggereden lijkt te zijn, is hij namelijk gebaseerd op twee iconen die Chevrolet in het verleden heeft geproduceerd, de Monza SS uit 1963 en de Corvair Super Spyder uit 1962. Mede daardoor heeft het ontwerp zelfs al een prijs gewonnen op de Seoul Motor Show.

Chevrolet heeft niet bekend gemaakt hoe snel de bolide is. De kans dat het ontwerp straks daadwerkelijk op de Nederlandse wegen te bewonderen is, is klein.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021