Excite

Huistuner Abarth van Fiat bouwt cabrio van 500C

Wat een leuke autootjes maakt Fiat tegenwoordig. De Italianen zijn weer helemaal terug op de hippe markt. Met name de kleine stadsautootjes van Fiat doen het goed, zoals de 500C. Deze grappige auto zie je steeds meer rondrijden over de Nederlandse wegen. Eindelijk is er ook genoeg ruimte voor huistuner Abarth om zich over de Fiat 500C te ontfermen. Zij wilden iets spectaculairs doen en dat is zeker gelukt. Binnenkort is de open versie van de 500C ook te bewonderen in Nederland.

Abarth heeft niet alleen het uiterlijk van de 500C onder handen genomen. Ook qua motor is er het nodige verbeterd. Er zit in de 500C cabrio ook een 1,4 liter benzinemotor. Met turbo, maar zonder de MultiAir-techniek. De motor komt daardoor op 140 pk uit, maar het koppel bedraagt 180 Nm. Bovendien zit er een Sport-knop in. Als je daar op drukt, krijg je 26 Nm meer. Dat is toch altijd leuk meegenomen. De 500C van Abarth heeft ook nog een schakelindicator. Niet om brandstof te besparen, maar om aan te geven wanneer je door te schakelen de meeste kracht uit de motor haalt.

Die Sport-knop zorgt voor een pittig karretje. In 8,1 seconden kun je met het indrukken van de Sport-knop naar de 100 kilometer per uur. De top zit rond de 205 kilometer per uur. Een behoorlijke sprint en flinke conditie dus, voor de kleine Italiaan. Als je er niet al te ruw mee omgaat, moet er bovendien zo'n 6,5 liter benzine per 100 kilometer door heen gaan. Niet de zuinigste auto die we kennen, maar daar koop je de getunede Fiat ook niet voor. Standaard zit er een handgeschakelde versnellingsbak in, maar je kunt kiezen voor automaat. Vanaf maart is de open versie van de 500C te verkrijgen in Nederland.

Afbeelding: Flickr, David Villarreal Fernández

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019