Excite

Houd alle fietsgegevens bij op je fietscomputer!

Ben je gek op cijfertjes en wil je graag weten wat je gemiddelde snelheid was of wat de totaal gefietste afstand is? Dan kun je niet zonder een fietscomputer!

Fietscomputers worden steeds vaker gekocht door mensen. Reden daarvoor is dat ze graag statistieken bijhouden, of een persoonlijk record willen bijhouden of verbeteren. De fietscomputer helpt je hierbij. Gemiddelde snelheid, afgelegde afstand of de totaal aantal kilometers die jij en je stalen ros hebben afgelegd staan allemaal opgeslagen in de fietscomputer.

Er zijn verschillen in hoe de fietscomputers worden gemonteerd. Wat ze gemeen hebben is dat het setje bestaat uit een ontvanger en een zendertje. Het zendertje wordt bij het wiel gemonteerd. Het zendertje wordt met een draadje verbonden aan de fietscomputer, al gebeurt dat tegenwoordig ook vaak draadloos. Er is een groot aanbod aan fietscomputers en de opties die ze hebben zijn enorm. Zo zijn er computers met een hoogtemeter en zelfs met een hartslagmeter. En als je twee fietsen hebt maar geen twee computertjes aan wilt schaffen dan bestaat bij sommige ook de optie om een tweede fiets aan het menu toe te voegen.

Prijzen variëren van 10 euro voor een basismodel tot 100 euro voor de uitgebreide modellen. Maar welke fietscomputer je ook koopt, ze werken allemaal op batterijen. Vervang deze dus wel tijdig als je geen data wilt verliezen!

Afbeelding: Flickr account cinz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020