Excite

Een hotel in Athene? Slaap in het centrum!

Athene ligt op enkele uren vliegen van Amsterdam en is de hoofdstad van Griekenland. Je vindt er prachtige oude gebouwen zoals het Parthenon op de heuvel Akropolis, de Agora van Athene en het Dionysus-theater. Maar Athene heeft ook fameuze musea, waarvan het Nationaal Archeologisch Museum van Athene de meeste bekendheid geniet. Een leuk en goedkoop hotel in Athene, ook in het centrum, vind je op gespecialiseerde websites.

Deze websites, zoals Trivago.nl, Expedia.nl en Booking.com, bieden een overzicht van de beschikbare hotels in Athene. Zij rangschikken de hotels op hun ligging, de faciliteiten en de achtergelaten reacties van eerdere bezoekers. Zo kan je direct controleren wat andere gasten van de hotels vonden, of de faciliteiten aanwezig waren en of de hygiëne in orde was.

Airotel Parthenon ligt op vijf minuten lopen van de Akropolis en beschikt over kamers vanaf zestig euro. Deze kamers beschikken over balkons, een satelliet-tv, airconditioning en gratis internet. Een metrostation ligt op slechts honderdvijftig meter. Naast het Parthenon vind je ook andere bezienswaardigheden op loopafstand, waaronder het Akropolis Museum.

Amalia Hotel heeft vier sterren en biedt kamers aan vanaf tachtig euro per nacht. Het hotel krijgt op Booking.com hele goede beoordelingen en ligt in het centrum van Athene. Amalia Hotel ligt op slechts tien minuten lopen van de Plaka en de Akropolis, vlak naast het Syntagma-plein. Ook vind je makkelijk en snel aansluiting op de belangrijkste metrohaltes. De Airport Express Bus rijdt rechtstreeks naar het vliegveld en ligt op vijftig meter afstand van het Amalia Hotel.

De snelste manier om naar Athene te reizen, is met het vliegtuig. Vooral in het hoogseizoen vliegen veel prijsvechters naar de Griekse hoofdstad, maar dan moet je wel vroegtijdig boeken. De internationale luchthaven van Athene heet Eleftherios Venizelos International Airport en ligt op 33 kilometer van het centrum. Lijn E94 brengt u rechtstreeks naar het metrostation Ethniki, lijn E95 gaat naar het Syntagma Plein en lijn E96 brengt u naar de havenstad Piraeus. Een nieuwe buslijn (E93) verbindt de luchthaven met het centrale busstation op Kiffisou Straat. Voor meer informatie over het vliegveld van Athene, surf even naar Airportdesk.nl.

Het is mogelijk om een auto te huren op de luchthaven van de Griekse hoofdstad. In de aankomsthal vind je balies van zes verhuurbedrijven: Avis, Budget, Europcar, National/Alamo, Sixt en Hertz. Het is evenzeer mogelijk om vooraf een auto te huren. De opties vind je op Easyterra.nl.

 

 

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020