Excite

Honda P-NUT geïntroduceerd op autoshow LA

Honda legt zich volledig toe op nieuwe technologieën en dat blijkt wel met de introductie van de P-NUT, de Personal-Neo Urban Transport compacte wagen, op de LA Auto Show.

De conceptwagen die op deze show voor het eerst aan het publiek getoond werd beschikt over een modulaire motorruimte aan de achterzijde, waar verschillende nieuwe technologieën ondergebracht zouden kunnen worden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn een conventionele kleine interne motor, een hybride systeem of een batterijgedreven elektrische motor.

De P-NUT is speciaal ontworpen voor het gebruik in steden en dichtbevolkte gebieden. Het is een klein wagentje met ruimte voor drie personen. De bestuurder zit in het midden en achter de bestuurder is ruimte voor twee passagiers. Alle passagiers kunnen rekenen op gemiddelde beenruimte in dit wagentje van 3,4 meter lang, 1,75 meter breed en 1,4 meter hoog. Het is ook mogelijk om de bagageruimte wat te vergroten; dit kun je doen door de achterstoelen neer te klappen.

Het ontwerp van de Honda P-NUT is ook opvallend; erg futuristisch. Bovendien loopt de voorruit helemaal door naar de achterzijde van de wagen, wat zorgt voor een moderne uitstraling. Deze ruit loopt ook aan de voorzijde helemaal door en wordt enkel onderbroken door het logo van Honda.

Als deze auto je aanspreekt, dan zul je vooral heel stevig moeten hopen dat de wagen ook daadwerkelijk in productie wordt genomen. Vooralsnog is er namelijk alleen een conceptversie gemaakt en zijn er helemaal geen plannen voor de productie van de P-NUT.

Afbeelding: Businessweek.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020