Excite

Honda lanceert 3R-C

Ook Honda breidt haar assortiment elektrische voertuigen uit. Dit keer niet met een auto, maar met een elektrisch aangedreven driewieler! Op de Geneva Motor Show werd de 3R-C geïntroduceerd; een conceptversie die de mogelijkheden van de toepassing van batterijen in stadsvoertuigen uitdiept.
Eigenlijk biedt de 3R-C de ultieme rijbeleving; je past er namelijk alleen in je eentje in: er is niet genoeg ruimte voor een bijrijder. Dat maakt het echter wel precies geschikt voor het doel: snel en flexibel rijden door bijvoorbeeld de stad.

De driewieler wordt aangedreven door een elektrische batterij die laag in het chassis is geplaatst. Het grote voordeel hiervan is dat het centrum van de zwaartekracht hierdoor laag blijft, waardoor het voertuig veel stabieler is dan je zou denken. Als je je voertuig parkeert, dan kun je je stoel afdekken met een transparante kap. Gebruik je de 3R-C, dan wordt de kap een windscherm die zijn bestuurder beschermt.

Dit conceptmodel van de 3R-C is gemaakt door Europese ontwerpers, die hiervoor samenwerkten in de Honda Research & Design faciliteit in Milaan. Of en wanneer de 3R-C op de consumentenmarkt verschijnt is nog niet bekend.

De 3R-C was niet de enige primeur van Honda tijdens de Geneva Motor Show: ook toonde het merk voor het eerst de EV-N, een stijlvol klein stadsautootje dat ook aangedreven wordt door een batterij.

Afbeelding: Honda

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019