Excite

Honda gaat toch weer voor sportief

Honda krijgt een paar zware klappen te verduren als het gaat om sportieve auto's. Het Formule 1 team dat door Honda was opgezet, is daar een schrijnend voorbeeld van. Dat team verloor niet alleen veel wedstrijden, het verloor uiteindelijk ook de toestemming van Honda om door te gaan. Andere sportieve kwetsuren die Honda opliep was het schrappen van de roemruchte NSX en zelfs de ontwikkeling van de S2000 moest er aan geloven.

Maar er gloort hoop aan de horizon! Honda lijkt zich toch weer te gaan buigen over de mogelijkheden om sportwagens op de weg te krijgen. Zo brengt Honda volgend jaar de CR-Z op de markt. Een unieke sportwagen, want hij is voorzien van hybride motor. Het is dan ook officieel de eerste sportwagen met hybride technologie die in massaproductie genomen gaat worden. Maar dat is nog niet alles. Honda heeft meer op de tekentafel liggen.

Het wordt geen Roadster, maar staat bij Honda bekend als een 2+2 coupé. Een sportauto voorzien van zogenaamde Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD). Geen achterwielaandrijving dus, maar een vierwielaandrijving. Een CO2-zuinige turbomotor van 2,3 liter moet meer dan 260 pk op gaan leveren. Het zijn nog maar concepten, maar Honda lijkt weer naam te willen gaan maken op de markt van de sportieve wagens. Dat belooft wat!

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020