Excite

Honda Civic: van mini tot bestseller

Wie de moderne Honda Civic ziet zou het misschien niet zeggen, maar deze wagen is in de jaren '70 ooit geïntroduceerd als auto die net het formaat van een Mini had. Hoewel de auto toen ook al op de Nederlandse markt verkrijgbaar was, was het toen nog niet zo'n succesnummer als nu.

Eerste en laatste generaties Honda Civic

De allereerste Honda Civic was een relatief eenvoudige auto met een 1.1 motor en 52 pk. De wagen was niet groter dan de bekende Mini en hoewel je er wel met vier personen in kon zitten, was dit allesbehalve ruim. De tweede generatie werd al iets groter. Wat hier vooral aan opviel, was de krachtigere motor die voldeed aan de strenge milieueisen die Amerika stelde aan auto's. Een bijzondere prestatie, die de wagen al snel populairder maakte.

Toch duurt het nog een behoorlijk lange tijd tot de Civic er zo trendy uitziet als nu. Inmiddels is de achtste generatie Civic op de markt gebracht. Deze werd voor het eerst in 2006 geïntroduceerd en toonde een duidelijke breuk met de vorige modellen. De nieuwe Civic had een uitgesproken model. Sommige Civic-fans baalden van de nieuwe uitstraling, terwijl mensen die eigenlijk nooit een liefhebber van Honda waren, de wagen juist fantastisch vonden. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer revisies doorgevoerd, waardoor de Civic inmiddels een wagen is waar bijna iedereen weg van is. De uitstraling is goed, maar ook de prestaties. Zo kun je kiezen uit een diesel- of benzinemotor. Natuurlijk kun je ook kiezen tussen een 3- of een 5-deursmodel.

Honda Civic hybrid

De Honda Civic is ook verkrijgbaar als hybride auto. Die is vergelijkbaar met de Toyota Prius en valt onder de gewone productlijn. De techniek is ook vergelijkbaar met de Toyota, evenals de prestaties. Wel is de Civic iets voordeliger en ook iets minder bekend. Uiteraard geldt hiervoor ook het lage bijtellingstarief.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020