Excite

Honda CBR600F is terug!

Goed nieuws voor de motorrijder die op zoek is naar een alleskunner. Honda brengt de populaire CBR600F terug, dit keer in een Italiaans maatpak. Dat betekent dat Honda wederom een motor mét kuipwerk heeft om het gat tussen de snelle racerakkers en de comfortabele tourmodellen op te vullen.

Het laatste model CBR600F was tot 2006 te koop en was razend populair. Geen wonder natuurlijk. De tweewieler was vlot maar tegelijkertijd comfortabel en dus geschikt voor alledaags gebruik. De komst van de snellere CBR600RR in 2003 markeerde het einde van de CBR600F, hoewel hij daarna nog wel drie jaar geproduceerd werd.

De nieuwe CBR600F heeft een volledig nieuw design. De Italiaanse invloeden zijn duidelijk te zien. Achterliggers worden beloond met een uitzicht op een spits kontje en een dikke pijp naast het achterwiel, terwijl de voorkuip een hap lijkt te nemen uit het voorwiel. Hoewel de nieuwe F er overduidelijk sportief uitziet, mist het de agressiviteit van de CBR600RR.

Ook in technisch opzicht is de CBR600F wat gemoedelijker te noemen. Traag is hij echter nauwelijks te noemen, met 100PK aan de krukas en slechts 170 kilo om mee te slepen. Hoewel officiële cijfers nog niet bekend zijn, zal een 0-100 sprint waarschijnlijk goed onder de vier seconden uitkomen.

De CBR600F zal begin 2011 te koop zijn. Een prijs is nog niet bekend.

Afbeelding: Honda

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020