Excite

Hoe kies je de beste rijschool?

Het kiezen van een rijschool is niet gemakkelijk. Behalve de slagingspercentages van rijscholen, die je op de website van het CBR kan vinden, zijn er meerdere factoren om in de gaten te houden.

Het lijkt lastig na te gaan welke rijschool het goedkoopst is. De ene school heeft lessen van een uur, de ander van anderhalf uur en soms bieden ze alleen paketten aan. Het is dan verleidelijk de rijschool met het hoogste slagingspercentage te kiezen. Maar als je een uurtje vrij maakt om alle tarieven om te rekenen naar bijvoorbeeld de prijs per uur, zie je dat het verschil heel groot kan zijn. Zo betaal je omgerekend bij de goedkoopste rijschool in de omgeving Amsterdam 29 Euro per uur, en bij de duurste 47 Euro per uur.

Ben je wat nerveus in het verkeer, of heb je last van natuurlijke examenstress? Vraag dan bij de rijscholen na of ze een tussentijdse toets aanbieden of in het pakket hebben. Eigenlijk is dit een proefexamen, waarbij je kan zien wat examinatoren van je verwachten en alvast oefenen met rijden onder de druk van het examen. Als je de speciale verrichtingen tijdens de toets goed afrondt, kan je daarvan zelfs gevrijwaard zijn tijdens je examens. Het overwegen waard dus!

Maak dus geen overhaaste beslissingen als het aankomt op je rijschool. Neem de tijd, zet op een rij wat je in je pakket wil hebben en maak dan een geïnformeerde keuze.

Afbeelding: Flickr, gebruiker mystic_mabel

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020