Excite

Historische auto's uit Volkswagen portfolio doen rally

De geschiedenis moet je koesteren. Zeker als het je eigen geschiedenis is. Dat bedacht Volkswagen zich ook. Daarom wordt er in het weekend van 26 en 27 september nabij Keulen de Schloss Bensberg Classics gehouden. Een rally op 26 september voor klassiekers uit het erfgoed van alle merken die bij Volkswagen zijn aangesloten en de volgende dag een schitterende optocht van oldtimers.

Genoeg plezier te beleven aan het portfolio van de VW-groep. Maar liefst zestig auto's doen mee aan de rally en 44 auto's aan de prachtige optocht een dag later. Het parcour van de Schloss Bensberg Classics zal 150 kilometer bedragen en uitdagend genoeg zijn voor de klassiekers. Maar het is natuurlijk zonde als een dergelijke auto beschadigd raakt door een ongeval. Auto's die meedoen zijn behalve de klassiekers uit de Volkswagen stal ook een Lamborghini 400 GT, een Blower Bentley, een Horch 930V en een Porsche 356 C.

Voor liefhebbers van oude auto's is de rally dus een genot voor het oog. Maar het concours de volgende dag, waarin andere klassiekers zich aan een parade wagen, biedt ook genoeg plezier. Wat dacht je van een Bugatti 57 SC 'Atalante' uit 1937, een Glöckner Porsche uit 1954 en de unieke Karmann Audi Pik Ass van bouwjaar 1973? De vakjury zal uiteindelijk beslissen wat het mooiste model is. Dus verliefd op historische auto's? Ga dan zeker naar Keulen aanstaand weekend!

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019