Excite

Het motorseizoen is weer begonnen!

Gelukkig, de bittere ellende die winter heet ligt zo’n beetje achter ons. Als motorrijder wordt het daarom ook steeds aantrekkelijker om weer eens een beetje buiten te gaan spelen. Maar ja, je hebt alweer een paar maanden niet gereden. Waar moet je op letten?

Het eerste wat je moet checken is de technische staat van je motor. Want ook die heeft natuurlijk alweer een tijdje stilgestaan. Als je de accu niet aan een druppellader hebt gehangen, dan zal die zo onderhand wel leeg zijn. Opladen dus. Ook de bandenspanning is in de afgelopen maanden teruggelopen, dus een beetje extra lucht kan geen kwaad. Verder wil je natuurlijk zeker weten dat je ook weer kunt stoppen als je eenmaal lekker op gang bent gekomen. De remmen eventjes testen kan dus zeker geen kwaad.

Eenmaal onderweg is het belangrijk om de motor weer goed onder controle te krijgen. Je gelooft het misschien niet, maar een winter niet rijden heeft wel degelijk effect op je vaardigheden. Rustig aan beginnen dus. Zeker ook omdat de rest van het verkeer ook al maanden geen motorrijders meer heeft gezien en de kans moet hebben om weer aan je te wennen. Die kans gun je ze niet door ze op één wiel rechts voorbij te knallen.

Als je je een beetje inhoudt en je weet dat je motor technisch in topvorm is, dan zijn alle ingrediënten aanwezig om er weer een mooi motorseizoen van te maken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker exfordy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021