Excite

Het Louwman Museum opent haar deuren in Den Haag

In Nederland zijn er eigenlijk geen plekken waar je een grote verzameling historische auto's bij elkaar kunt zien. Geen automuseum in het kikkerlandje aan de Noordzee. Maar die tijd is voorbij. In juli 2010 opent het Louwman Museum namelijk de poort.

Louwman is een familienaam die autokenners welbekend in de oren klinkt. De Haagse importeur van Amerikaanse auto's is namelijk al sinds begin vorige eeuw actief in de autobranche. Met de komst van een in 1934 aangeschafte Dogde uit 1914 begon de familie met het verzamelen van interessante auto's.

Het resultaat van de verzamelwoede is te zien in het onlangs geopende automuseum, dat zich bevindt op een landgoed tussen Den Haag en Wassenaar. De collectie bestaat uit meer dan 230 klassieke en antieke auto's uit alle windstreken van de wereld.

Het Louwman Museum is een levenswerk. Dat straalt uit alles. Het gebouw is specifiek ontworpen als automuseum door de Amerikaanse architect Michael Graves. Het gebouw is wellicht het meest perfecte automuseum ter wereld, wat goed past bij de drang van de familie om alleen de perfecte auto's in hun collectie op te nemen.

Op de website van het Louwman Museum is alle informatie te vinden over een bezoek aan dit bijzondere museum. Niet alleen contact- en routeinformatie, maar ook de collectie komt goed naar voren op de stijlvol ontworpen website. Al met al een zeer geslaagd project, wat zeker een bezoek waard is voor iedereen die ook maar een klein beetje liefde heeft voor de automobiel.

Afbeelding: louwmanmuseum.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020