Excite

Het circuit op met de Porsche 911 GT3 Cup

Voor velen is het rijden met een Porsche vooral een statussymbool. Veel verder dan af en toe eens doortrekken op de snelweg komen ze niet. Voor anderen is het rijden in een Porsche vooral heel snel van punt A naar punt B gaan. Voor die mensen is er de 911 GT3 Cup, die vooral is gemaakt op hard door bochten te duiken op een circuit.

Deze week presenteerde de Duitse sportwagenfabrikant de Cup-versie van de 911 GT3. Het gaat te ver om te zeggen dat het om een geheel nieuw model gaat, aangezien de Cup niet veel verschilt van de GT3 RS. Beide versies beschikken over een 3,8-liter zescilindermotor die er 444 pk uitgooit. Bij de Cup-versie worden die pk’s wel op de weg gebracht door een set kleverige racebanden. Ook is er een race-uitlaat gemonteerd, net als een speciale katalysator. Ook zijn de remmen iets feller afgesteld.

Wil je hoge ogen gooien op het circuit, dan biedt dit racemonster zeker waar voor zijn geld. Je zult dan in de komende paar seizoenen zeker geen modderfiguur slaan. Racen blijft wel een dure hobby: de GT3 Cup kost 161.750 euro, waarbij de belastingen nog niet zijn meegerekend.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020