Excite

Hennessy bouwt Corvette van 700pk

Corvette bouwt over het algemeen erg mooie auto's, die voor flinke prestaties garant staat. Toch is niet iedereen tevreden met de 'standaard' Corvettes en willen er hun eigen versie van maken. Zo heeft het Amerikaanse Hennessy Performance Engineering de Corvette ZR1 onder handen genomen. De Amerikaanse tuners hadden het vermoeden dat zij hem sneller konden maken en zowaar, dat is ook gelukt. De Hennessy Z700 is een Corvette die zijn weerga niet kent. En om het unieke van deze auto te onderstrepen, worden er maar 24 van gemaakt.

Hennessy heeft de naam Z700 aan hun getunede ZR1 gegeven, omdat er een motor inzit van 705 pk. Dat is geen sinecure en dat blijkt ook wel uit de prestaties. Overigens is het koppel ook opgeschroefd, tot 970 Nm wel te verstaan. Dat betekent dat de Hennessy Z700 in drie seconden vanuit stilstaan naar honderd kilometer per uur kan versnellen en dat de 160 kilometer per uur al geklokt kan worden na 6,4 seconden. Zeer brute acceleratie, maar dat is ook wel het minste wat je mag verwachten van een getunede auto. Bovendien ziet de auto er ook qua uiterlijk zeer mooi uit. Perfecte lijnen en duidelijk ontworpen om snelheid te maken.

Later dit jaar zal de Corvette Hennessy Z700 getest worden in Duitsland, op de Nürburgring. Daar zal gekeken worden of de auto zich aan de beloftes kan houden. De verbeterde prestatie die Hennessy uit de Corvette heeft gehaald, worden veroorzaakt door een verbeterde compressor, een ander uitlaatsysteem en een verbeterde luchtinlaat. Dat verbetert de prestaties van de Corvette aanzienlijk. De unieke auto zal op de markt komen voor het bedrag van 207.150 dollar. Voor snelheidsmaniakken zeker een aanrader.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019