Excite

Communiceren via een headset op motoren

Intercom

Voor een headset voor motoren zijn er verschillende oplossingen, er zijn ook verschillende termen die gebruikt worden. Als het om een intercom gaat, wordt er vaak een systeem bedoeld waarmee je van bestuurder naar duo kunt communiceren. Je kunt kiezen voor een bedraad intercomsysteem of een systeem via bluetooth. Beide systemen zijn full-duplex, dat houdt in dat de bestuurder en duo tegelijkertijd kunnen praten, zoals bij een telefoongesprek.

Van motor naar motor

Als je van motor naar motor wilt communiceren, zul je gebruik moeten maken van draadloze systemen. Zo kun je kiezen voor een portofoon, maar dit heeft zowel voor- als nadelen. Een nadeel is dat een portofoon een half-duplex verbinding heeft. Je kunt niet tegelijkertijd praten en je zult altijd een knop ingedrukt moeten houden. Een voordeel van een portofoon is dat je gemakkelijk met een grotere groep kunt communiceren, zolang iedereen op dezelfde frequentie afstemt. Wel kan het daarbij zijn dat je ook het signaal van bijvoorbeeld een babyfoon kunt oppakken.

Bluetooth

Een bluetooth systeem is een goede oplossing voor een draadloos communicatiesysteem op de motor. Je kunt door middel van een bluetooth headset gemakkelijk op motoren met elkaar communiceren. Er zijn bluetooth headsets die je gewoon aan je eigen helm kunt bevestigen. Maar er zijn inmiddels ook helmen met ingebouwde bluetooth headsets of een voorbereiding daarvoor. Het grote voordeel van een bluetooth headset is dat je niet alleen met elkaar kunt communiceren, je kunt bij sommige sets ook een telefoon of een navigatiesysteem aansluiten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor je overgaat tot aanschaf van een intercom of headset, moet je dus eerst goed overwegen wat je ermee wilt kunnen. Ook zijn er systemen in verschillende prijsklasses, al kan de kwaliteit daarvan wel verschillen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020