Excite

Harley Davidson, voor echte liefhebbers

De Harley Davidson heeft een enorme schare aan trouwe fans en dat is logisch. Het merk staat voor Amerikaanse kwaliteit en vakmanschap. Na meer dan honderd jaar productie kent het merk nog steeds een enorme populariteit als enige echte Amerikaanse producent van motoren. Al meer dan twintig jaar blijft de omzet en de productie jaarlijks stijgen.

Harley Davidson geschiedenis

De eerste Harley Davidson werd gebouwd in 1903. Vier mannen waren verantwoordelijk voor het eerste model: William Harley en Arthur Davidson en de twee broers van Arthur, Walther en William. In de jaren twintig kregen de vier ingenieurs bekendheid, omdat de Harley Davidson motoren het goed deden op de robuuste racewedstrijden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog had het merk Harley Davidson inmiddels een echte fabriek. Per grote getale werd het model 'The Liberator' naar het front gestuurd in Europa. Hierdoor kwam Harley Davidson bekend te staan als het model van de bevrijders. Ook aan het Oostfront werden de motoren ingezet.

The Buyback

In 1981 was Harley Davidson inmiddels gefuseerd met verschillende andere motormerken. Fortuinlijke Harley Davidson liefhebbers vonden het genoeg geweest en kochten de naam Harley Davidson terug voor 75 miljoen dollar. Ze ontwierpen hierna verschillende nieuwe modellen, waaronder het instapmodel 833 cc Sportster. Daarna stapte men over naar de zwaardere V-twins van 1340 cc. Inmiddels is er een hele collectie aan Harley motoren. Van hele zware modellen met veel versieringen tot hele lichte modellen tot klassieke modellen zoals de chopper met veel chroom en hoge sturen. Omdat het merk inmiddels zo populair is, wordt er ook geld verdient aan merchandise zoals Harley Davidson kleding en motoraccessoires.

Harley Davidson kopen

De veiligste manier om een Harley Davidson te kopen is bij een gespecialiseerde dealer. Het grote voordeel hiervan is de beschikbaarheid van originele Harley Davidson onderdelen als de motor reparatie nodig heeft. Als je veel verstand hebt van motoren zijn veilingsites zoals marktplaats.nl een goede optie. Als je lid bent van een motorclub kun je aan medeleden laten weten dat je op de markt bent voor een nieuwe Harley Davidson.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020