Excite

Harde wind zorgt voor problemen op de weg

  • © Getty Images
Het mag dan inmiddels lente zijn, wie alleen op het weer afgaat zou net zo makkelijk kunnen denken dat het herfst is. Het KNMI heeft inmiddels gewaarschuwd voor extreem weer en kondigde code oranje af in het noorden van Nederland. Voor de rest van het land is code geel van toepassing. Dinsdag kunnen er in vrijwel alle delen van het land zware windstoten voorkomen, die vooral in het verkeer voor problemen zorgen.

Een deel van de A50 is bijvoorbeeld al afgesloten, omdat er op de A50 in de richting van Eindhoven een vrachtwagen is gekanteld. Dit gebeurde bij de Waalbrug. Hierdoor is een deel van Arnhem naar Oss afgesloten. Vanwege een andere gekantelde vrachtwagen is ook een deel tussen Veghel en Eerde, in zuidelijke richting, afgesloten. Op de A20 is het verkeer ook behoorlijk ontregeld, vanwege een kapotte vrachtwagen.

Op de Ketelbrug richting Lelystad kantelde eveneens een vrachtwagen door de wind, waardoor het verkeer richting Lelystad afgesloten was. Hetzelfde gebeurde op de N50 tussen Kampen en Ens. Die weg is overigens wel weer vrijgegeven. De ochtendspits is vanwege deze weersomstandigheden waarschijnlijk heftiger dan normaal. Om 8 uur vanmorgen stond er namelijk al 350 kilometer file, terwijl dit normaal gesproken meestal zo'n 150 kilometer is.

Reizigers die via Schiphol gaan moeten vandaag ook rekening houden met vertraging. Het vliegverkeer - zowel inkomend als uitgaand, heeft veel last van de wind. Daarnaast kunnen de banen maar beperkt gebruikt worden. Diverse vluchten zijn inmiddels al geschrapt. Ook het treinverkeer heeft te lijden onder de ernstige weersomstandigheden, maar hiervoor zal het niet nodig zijn om de dienstregeling aan te passen, aldus de NS.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020