Excite

Tips: een tweede hands auto kopen

Een tweede hands auto kopen is heel normaal; veel mensen kunnen of willen een nieuwe auto niet betalen. Maar hoe gebruikelijk het ook is, het blijft lastig. Een auto is namelijk een goed waar doorgaans veel gebruik van wordt gemaakt en de manier waarop je het gebruikt, bepaalt voor een groot deel de levensduur. Jij kunt je auto altijd netjes behandelen, maar als de vorige eigenaar er als een botte beul mee omging, dan kun jij daar alsnog de nare gevolgen van dragen. Hoe voorkom je dit?

Neem een specialist mee

Als je een tweede hands auto gaat kopen, moet je altijd iemand meenemen die er verstand van heeft. Heb je zelf een goede kijk op auto's? Ga dan alsnog niet alleen: twee zien meer dan één. Ga alleen voor feiten: hoeveel kilometer heeft de auto gereden? Is dat realistisch? Hoe zit het met de onderhoudsbeurten? Welke grote onderdelen zijn al vervangen en welke staan nog op de planning? In welke staat zijn de banden? Al deze factoren spelen mee in het kiezen van een auto én in het bepalen van de juiste prijs. Een auto waarbij binnen een half jaar de distributieriem moet worden vervangen, mag best wat minder kosten dan een auto die die vervanging al achter de rug heeft.

Kijk op internet

Ook kijken op internet is belangrijk bij de aanschaf van een tweedehands auto. Je kunt dan niet alleen de meeste en beste aanbiedingen bekijken, maar ook gebruikerservaringen lezen. Sommige gebreken van auto's komen pas na jaren aan de oppervlakte. Zo zijn bijvoorbeeld bepaalde generaties van Volkswagen niet zo sterk en moeten hier vaak grote zaken aan worden gerepareerd. Door je hierover vooraf in te lezen, weet je welke auto's je beter kunt vermijden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020